Dariusz Paździera, doświadczony szef kuchni i menedżer z wieloletnim stażem w branży HoReCa, objął funkcję Executive Chef w Grupie Hotelowej PI Apartamenty & Hotele. Nowa rola wiąże się z odpowiedzialnością za rozwój oferty gastronomicznej w portfolio obiektów zarządzanych przez firmę, która działa na terenie całej Polski w segmencie hoteli miejskich, resortów oraz apartamentów inwestycyjnych.
Grupa Hotelowa PI specjalizuje się w kompleksowym zarządzaniu inwestycjami hotelowymi – od fazy konsultingu i projektowania, przez wykończenie fit-out, po codzienną operację. Wśród projektów zespołu znajdują się realizacje dla takich marek jak Marriott, Accor, Hilton, Vienna House czy QHotel. Firma jest certyfikowanym operatorem sieci Marriott i Accor, działając niezależnie od ich struktur korporacyjnych.
Dariusz Paździera przez ostatnie lata pełnił najważniejsze funkcje w różnych segmentach branży – od własnej działalności w ramach Strefy Kulinarnej, przez zarządzanie kuchnią hotelu Mercure Katowice Centrum, aż po rolę Executive Chef w VOCO Katowice i Garamond, a Tribute Portfolio Hotel w Krakowie. W swojej karierze łączył kompetencje kulinarne z zarządzaniem projektami gastronomicznymi, rekrutacją, tworzeniem ofert, kalkulacjami kosztów i kontrolą jakości.
Nowe obowiązki Paździery obejmują m.in. projektowanie menu, wdrażanie strategii gastronomicznych oraz operacyjne zarządzanie zespołami kuchni w hotelach i apartamentach zarządzanych przez PI Management. Jako Executive Chef ma również wspierać procesy pre-openingowe w nowo powstających obiektach i optymalizować funkcjonowanie zaplecza F&B w działających już lokalizacjach.