Konferencja: Turystyka kulinarna jako formuła promocji polskiej żywności i dziedzictwa kulturowego

6 godzin temu

Kolejna edycja konferencji poświęconej turystyce kulinarnej odbędzie się w dniach 22–23 maja 2025 roku w Warszawie, na Uczelni Vistula. Tegoroczne spotkanie odbędzie się pod hasłem: „Turystyka kulinarna jako formuła promocji polskiej żywności i dziedzictwa kulturowego”.

Konferencja będzie okazją do zaprezentowania wyników badań, wymiany doświadczeń oraz wspólnej refleksji nad kierunkami rozwoju tej dynamicznie rozwijającej się gałęzi turystyki.

– Celem wydarzenia jest stworzenie przestrzeni do dyskusji i inspiracji dla środowiska naukowego, samorządów, branży turystycznej i gastronomicznej – zapowiada dr inż. Piotr Dominik, organizator konferencji.

W programie przewidziane są wystąpienia uznanych ekspertów, praktyków branżowych oraz warsztaty tematyczne, podczas których uczestnicy będą mogli zapoznać się z najnowszymi trendami i dobrymi praktykami w zakresie turystyki kulinarnej.

Program konferencji

Serdecznie zapraszamy do udziału!

Idź do oryginalnego materiału