W Tarnowskich Górach otworzyła się pierwsza kawiarnia oferująca w 100 proc. bezglutenowe i bezcukrowe desery. Fit Cake to rodzinny biznes, który wyrósł z potrzeby znalezienia miejsca, gdzie osoby z nietolerancjami pokarmowymi i diabetycy mogą bez obaw delektować się słodkościami.
— Długo otwieraliśmy lokal. W międzyczasie mieliśmy dużo spraw do załatwienia — przyznaje Hanna Flakus, współwłaścicielka kawiarni. — Pracowaliśmy nad tym rodzinnie, wszyscy razem. Motywowaliśmy się nawzajem.
Elegancja spotyka zdrowie
Kawiarnia wyróżnia się nie tylko ofertą, ale i wnętrzem. Elegancki wystrój ze złotymi detalami, różowymi akcentami, wysoki strop, gotyckie kolumny i sztukaterie tworzą wyjątkową atmosferę. To połączenie estetyki z funkcjonalnością – piękne miejsce, w którym można bezpiecznie sięgnąć po słodkości.

W menu znalazły się pączki, eklery, rogale, drożdżówki, donuty, jagodzianki, różnego rodzaju serniki, malinowa chmura, tiramisu, tort Oreo, leśny mech, red velvet czy ciasto marchewkowe. Część wypieków jest również bez laktozy, dostępne są opcje wegańskie i keto.
Międzynarodowy rozwój
Fit Cake to franczyza wywodząca się z Białegostoku znana z innowacyjnych bezcukrowych deserów. Sieć nie zwalnia tempa w podbijaniu zagranicznych rynków. Po sukcesach w Hiszpanii, Rumunii, Szwecji i Austrii oraz Kanadą , marka oficjalnie otworzyła w tym roku swój pierwszy lokal w Niemczech przy Bismarckstraße 38 w Berlinie.

3 dni temu






