Wrocław, Warszawa i Radom – tam w ostatnich dniach otwarte zostały lokale sieci Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni.
Wrocław to po Warszawie drugie miasto z największą liczbą lokali – sieć została tu zbudowana w kilkadziesiąt miesięcy. Dziś liczy 17 piekarnio-kawiarni.Ostatnio otwarty został lokal w Magnolia Park, czyli największym centrum handlowym na Dolnym Śląsku.
Lokal Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni doskonale uzupełnia ofertę centrum o pachnące, chrupiące, przygotowywane na bieżąco pieczywo, a także przekąski słodkie i słone, sałatki (made by Szałata i Szok), dania gotowe.
Lokale w centrach handlowych to jeden z filarów biznesowych marki – obok biurowców, dworców, osiedli mieszkaniowych i centrów miast.
Rozwój konceptu Szałata i Szok

Niedawno sieć uruchomiła również lokal na Saskiej Kępie w Warszawie. Zlokalizowany jest przy ul. Francuskiej, w pobliżu Stadionu Narodowego.
Sieć zadebiutowała również w Radomiu. – W Radomiu wystartowaliśmy w Galerii Słonecznej. Galeria zlokalizowana jest w ścisłym centrum Radomia przy ulicy Chrobrego 1, zaledwie pięć minut od głównego deptaka miejskiego – ulicy Żeromskiego. Lokal to połączenie Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni i nowego konceptu Szałata i Szok – poinformowali przedstawiciele sieci.
Enata Bread, czyli właściciel takich marek jak m.in. Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni oraz Bakery, do 2030 roku chce posiadać w Polsce ok. 400 lokalizacji. w tej chwili jest ich ok. 130, dlatego sieć nieustannie inwestuje w nowe lokale.