Do grona najemców kompleksu Manufaktura dołączył Świat Pierogów – sieć serwująca manualnie lepione pierogi w niecodziennych smakach. Jest to drugi punkt tej marki w Łodzi.
Świat Pierogów to koncept, który pokazuje, iż tradycja może iść w parze z innowacją. Nowy lokal w Manufakturze to połączenie kuchni polskiej z nowoczesnym podejściem – na miejscu serwowane są manualnie lepione pierogi, zarówno w klasycznych wersjach, jak i w autorskich wariantach, jak np. pierogi z boczniakami i nutą trufli, z krewetkami, a choćby w niebieskiej, „smerfowej” odsłonie. Do wyrabiania pierogów używane są naturalne składniki. Sieć działa w 14 lokalach w Polsce, m.in. w Krakowie, Poznaniu czy Kołobrzegu.

Na miejscu i na wynos
Świat Pierogów prowadzi sprzedaż stacjonarną oraz oferuje dania na wynos. W nowo otwartym lokalu dla gości dostępna jest też strefa restauracyjna, gdzie klienci mogą w komfortowej przestrzeni zjeść wcześniej zamówiony posiłek.
Lokal znajduje się na 1 piętrze galerii handlowej Manufaktury w pobliżu supermarketu Auchan.

3 miesięcy temu








![[RAPORT] Savills: transakcje na rynku nieruchomości komercyjnych warte 2,4 mld euro](https://retailnet.pl/wp-content/uploads/2025/10/park-handlowy2.jpg)