Polska historia sukcesu. "Nigdy nie było lepszego pieczywa niż teraz"
Zdjęcie: | Foto: Enata Bread / Enata Bread
Gdyby nie rodzina i przyjaciele ten sukces nie byłby możliwy, bo w trudnym momencie czasu pandemii banki wymawiały kredyty. Właścicielowi kawiarnio-piekarni udało się przetrwać najgorsze dzięki pożyczkom przyjaciół. Później znalazł się jeden bank, który zdecydował się zaryzykować i finansować ciężko pracujących pasjonatów. Dalej poszło już z górki. W tym roku sieć "Gorąco Polecam. Smaki z piekarni" włączyła wyższy bieg i po osiągnięciu efektu skali rozwija się błyskawicznie, a zyski rosną. W rozmowie Jacka Frączyka z głównym właścicielem i prezesem spółki Enata Bread Bartłomiejem Rychcikiem poznamy niesamowitą historię tworzenia polskiego biznesu, który przetrwał na zakrętach. Wizja i determinacja stworzyła coś z jakością światową, a pomysłów mają bez liku. I są w stanie je w tej chwili realizować.