Produkty alternatywne stanowiące zamienniki produktów zwierzęcych, takie jak mięso, ryby i ser, mogą zawierać więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Centrum Toksykologii Uniwersytetu w Antwerpii. Podejrzewa się, iż te alternatywne produkty zostały „zanieczyszczone” w procesie przetwarzania żywności, ale opakowanie również może mieć w tym swój udział.
Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
cenyrolnicze.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
Powiązane
Na ilu hektarach rośnie papryka w Polsce?
3 godzin temu
Pogoda 12 września- od 8 do 24 stopni
6 godzin temu
KOWR wydzierżawi 80 ha na Dolnym Śląsku. Jaki czynsz?
6 godzin temu
Polecane
Sensacja w polskim meczu w Radomiu. "Jedynka" za burtą
1 godzina temu
Kiedy Majchrzak wróci do gry? Szczere słowa zawodnika
2 godzin temu
Mapa Polski zapełnia się Klubami Rozwoju Cyfrowego
3 godzin temu
Majchrzak ujawnił, co z jego zdrowiem. "Szanse są małe"
3 godzin temu