W majówkę w Sopocie otwarta zostanie najnowsza restauracja Tuk Tuk. To pierwszy lokal tej sieci zlokalizowany poza Warszawą. Sieć specjalizuje się w kuchni tajskiej.
Restauracja, której inaugurację zaplanowano na 1 maja, zlokalizowana jest w jednym z najbardziej charakterystycznych budynków w mieście – Krzywym Domku przy słynnym Monciaku (czyli ul. Bohaterów Monte Cassino).
Budynek przeszedł w ostatnich miesiącach zupełną metamorfozę. Powstał tu pierwszy sopocki food hall. W nowym projekcie przewidziano 7 punktów gastronomicznych, drink bar na przeszklonym patio, dużą przestrzeń, która ma być miejscem spotkań, koncertów muzycznych, wydarzeń sportowych i okolicznościowych. Łącznie powstanie 160 miejsc siedzących, które znajdą się na pierwszym i drugim piętrze, a także na patio.

Thai Wok przejmuje Tuk Tuk
W 2024 roku istniejąca od ponad 10 lat marka Tuk Tuk trafiła w ręce spółki zarządzającej siecią Thai Wok. Koncept ma być rozwijany w coraz bardziej popularnych food hallach.
– W ostatnim czasie nabyliśmy kultowy warszawski koncept o nazwie Tuk Tuk. Chcemy go ożywić, przeprowadzić remonty, a następnie rozwijać na większą skalę w całej Polsce w segmencie food hall i high street. W związku z tym poczyniliśmy już pierwszy krok i otworzyliśmy kolejną lokalizację Tuk Tuk w Food Hall Browary Warszawskie. Pod koniec listopada ruszamy z remontem konceptu Tuk Tuk w Hali Koszyki, a już w grudniu rozpoczniemy remont restauracji na ulicy Francuskiej – mówił wówczas Bartosz Brusikiewicz, Managing Director; co-owner of Thai Wok & Tuk Tuk.